ميان وعده اي كه سايز دور كمر شما را كم مي كند
زمان مصرف آجيل است. تحقيقات نشان دادند كه مصرف پسته مي تواند توده ي چربي هاي كمر را كم كند. در مطالعه اي 60 بزرگسال ميانسال كه در معرض ديابت و بيماري هاي قلبي بودند را به دو گروه تقسيم كردند. گروه اول كه گروه خوش شانسي بودند به رژيم غذايي آن ها پسته اضافه شد به صورتي كه 20% از حجم كالري مصرفي آن ها را از پسته تامين مي شد. اين حد از مصرف كردن پسته باعث شد پروتئين و ميزان چربي مفيد و بي خطر افزايش يابد و كربوهيدات به نسبت كم شود. (رژيم هاي غذايي آنها حاوي 51٪ كربوهيدرات ، 20٪ پروتئين و 29٪ چربي بود.) براي گروه ديگر (گروه كنترل) از پسته در رژيم غذايي اين گروه استفاده نشد. (از 60٪ كربوهيدرات ، 15٪ پروتئين ، 25٪ چربي در رژيم آن ها استفاده شد.) براي اطلاع از قيمت پسته و خريد پسته كليك كنيد.
نتايج تحقيق بعد از 6 ماه نشان داد كه دور كمر افراد گروه پسته كمتر از گروه كنترل است. سطح كلسترول خون آن ها به اندازه 15 امتياز كاهش يافت و همچنين ميزان قند خون افراد گروه پسته كم تر از افراد گروه كنترل بود. سما گولاتي، محقق ارشد، دكتر بنيان گذار، رئيس بنياد ملي بيماري هاي ديابت، چاقي و كلسترول در هند چگونگي تاثير پسته بر كاهش وزن را توضيح مي دهد. پسته داراي اسيد چرب اشباع نشده MUFA است. اين اسيد چرب به كنترل كلسترول كمك مي كنند. اين اسيدهاي چرب همچنين باعث ترشح هورمون هايي مي شوند كه به تنظيم متابوليسم گلوكز و افزايش ترشح انسولين كمك مي كنند. هر دو به كاهش قند خون كمك مي كنند. اگر با مطالعه ي اين خطوط باعث فكر كنيد ميزان اسيدهاي چرب پسته ممكن است باعث افزايش وزن شما شود بايد بگويم كه سخت در اشتباهيد چرا كه مطالعات متعدد از جمله يكي كه در مجله ي تغذيه باليني آمريكا منتشر شد نشان مي دهند كه پسته مي تواند از افزايش وزن جلوگيري كند زيرا افرادي كه به مصرف پسته عادت دارند اين مغز را جايگزين ميان وعده هاي غير ضروري، فراوري شده و ناسالم ديگر كرده اند اين امر باعث كاهش وزن مي شود. دكتر گلاتي مي گويد: MUFA ها ترجيحاً چربي هاي شكم را هدف قرار مي دهند.
اخيراً ، محققان دانشگاه هاروارد در مجله پزشكي نيوانگلند گزارش دادند كه خوردن آجيل روزانه خطر مرگ را 20٪ كاهش مي دهد. كاهش وزن در طول تابستان هدف بسياري از انگليسي هاست اما رسيدن به هدف بسيار دشوار است. تغييرات كوچك در رژيم غذايي در طولاني مدت مي تواند تغييرات بزرگي ايجاد كند. براي شروع شما مي توانيد اين مغز را به صبحانه خودتان اضافه كنيد تا بدن شما چربي سوزي شكم را از اول صبح آغاز كند. چربي سوزي شايد به نظر دشوار و نشدني بيايد اما با يك رژيم متعادل و سالم دستيابي به آن بسيار ساده است. براي شناخت بيشتر انواع پسته ( پسته فندوقي ، پسته اكبري ، پسته اوحدي و ...) به پسته چي سر بزنيد.
بريتانيايي ها براي رسيدن به وزن دلخواه خود بر داشتن وعده صبحانه سالم و مغذي تاكيد مي كنند. حال سوال پيش مي آيد كه چه موادي براي مصرف در صبحانه مناسب است. وعده ي صبحانه بايد غني از پروتئين باشد و هضم آن خيلي زود صورت نگيرد و مدتي به طول بيانجامد مثلا استفاده از كربوهيدرات هاي ساده مانند قندها اصلا گزينه مناسبي نيست. بهتر است از مواد پروتئين دار استفاده كنيد مثلا تخم مرغ، در نظر داشته باشيد كه 2 اونس پسته به اندازه تخم مرغ پروتئين دارد و مي تواند گزينه خوبي براي آغاز روز سالم شما باشد. شما با مصرف بيشتر پسته در مقايسه با بادام كالري كمتري دريافت مي كنيد يعني ميزان زادي مي توانيد مصرف كنيد اما كالري آن خيلي نمي شود. به عنوان مثال هر يك دانه پسته چيزي كمتر از 3 كالري، كالري دارد در حالي كه هر بادام تقريبا 14 كالري دارد. مي توانيد بدون دلهره از ميزان كالري تا زمان سيري از پسته مصرف كنيد. پسته همينطور حاوي مقادير چشم گيري از آنها همچنين سرشار از فيبر ، لوتئين ، مواد معدني و ويتامين هاي گروه B است. براي آغاز روزي سالم مناسب هستند و كمك مي كنند مدت زمان بيشتري احساس سيري داشته باشيد. داده هاي جديد شيوه هاي قديمي تفكر درباره چربي در رژيم هاي غذايي ما را به چالش مي كشد. پيش از اين ، با فرض اينكه مصرف زياد باعث افزايش وزن و نتايج منفي قلبي مي شود ، متخصصان توصيه مي كردند از همه چربي ها اجتناب كنيد.
اليزابت شاو متخصص تغذيه در برنامه اي مي گويد پسته منبع چربي در رژيم غذايي است چرا كه چربي موجود در پسته همان چربي موجود در غذاهاي فراوري شده نيست. پسته حاوي چربي اشباع نشده است كه بر خلاف چربي اشباع شده در مواد غذايي فراوري شده براي سلامت قلب نه تنها مفيد است بلكه ضرروي است و بايد ميزاني ازين چربي اشتباع نشده در رژيم غذايي افراد باشد. در حالي كه تمام مغزهاي آجيل خواص خودشان را براي سلامتي دارند اما پسته از جمله مواردي است كه من بيشتر به مراجعين خود توصيه مي كنم به خصوص براي افرادي كه قصد كاهش وزن دارند.
نتايج مطالعات جديد كه در ژوئيه سال 2020 در Nutrients منتشر شد نشان مي دهد كه براي رسيدن به وزن سالم و ساير اهداف سلامتي لازم نيست از تمام چربي ها چشم پوشي كنيد چربي هاي سالمي كه براي قلب مفيد هستند را در رژيم غذايي خود نگه داريد به عنوان مثال چربي هايي كه در آجيل ها روغن زيتون و آووكادو يافت مي شوند. در واقع اجتناب از تمام چربي ها باعث بروز مشكلات خواهد شد. شما مي توانيد از سايت پسته چي براي خريد اينترنتي پسته استفاده كنيد.
محققان در دانشگاه كاليفرنيا، سن ديگو، براي كشف اينكه پسته چگونه مي تواند به عنوان بخشي مفيد از يك برنامه كاهش وزن باشد مطالعه ي كوچكي ترتيب دادند. آن ها 100 بزرگسال داوطلب را مورد مطالعه قرار دادند. برخي از افراد سالم برخي داراي اضافه وزن و برخي چاق بودند. براي مطالعه بيشتر در رابطه با پسته و خريد و فروش پسته از پسته چي كمك بگيريد.
محققان به همه ي شركت كنندگان يك برنامه غذايي و فعاليت بدني مشابه دادند. در طي يك بازه زماني 4 ماهه نيمي از افراد در مطالعه 1.5 اونس پسته (كمي بيشتر از يك مشت) به رژيم روزانه خود اضافه كردند و نيم ديگر بدون پسته به روند قبلي ادامه دادند. در پايان دوره ي 4 ماهه هر دو گروه حدود 5% از وزن بدن خودشان را از دست دادند و شاخص توده بدن خود را كاهش دادند با اين تفاوت كه افرادي كه پسته مصرف مي كردند در مقايسه با افرادي كه پسته مصرف نمي كردند فشار خون سيستوليك و دياستوليك ، افزايش فيبر دريافتي و مصرف شيريني كمتر داشتند.
از بادام و پسته و گردو كه معروف ترين آجيل هاي شناخته شده هستند تا باقي مغزهاي آجيل همگي در يك رژيم غذايي سالم نتايج بسيار چشمگيري در پي دارند كه كاهش وزن و نگه داشتن وزن در محدوده سالم يكي ازين نتايج است.
مرتا مك كيتريك، متخصص تغذيه در نيويورك در مصاحبه اي مي گويد :" در حالي كه تمام مغزها فوايد زيادي براي سلامتي دارند، پسته از مغزهاييست كه من به بيشتر افراد مراجعه كننده پيشنهاد ميكنم."
مك كيتريك در ادامه مي گويد :"در هر اونس پسته 49 مغز است در حالي كه هر اونس بادام فقط 24 و هر اونس بادام هندي 18 عدد بادام دارد." براي اطلاعات بيشتر در رابطه با نحوه ي استفاده از پسته براي كاهش وزن به پست هاي قبلي پسته چي سر بزنيد.
به نظر مي رسد افزودن آجيل و پسته به رژيم غذايي سالم به كاهش وزن از طريق سيركنندگي كمك مي كنند. به اين معني كه فرد با پسته سير مي شود و علاوه بر دريافت مواد مغذي بيشمار پسته تمايل خود براي دريافت كالري بيشتر را از دست مي دهد. به دليل حجم نسبي زياد پروتئين در پسته هضم آن به طول مي انجامد و مدت زمان بيشتري سير خواهيد بود. براي طولاني تر شدن زمان وعده ي غذايي خود پسته پوست نشده مصرف كنيد. پوست كردن پسته باعث مي شود با سرعت كمتري وعده غذايي خود را مصرف كنيد و با ميزان كالري دريافي كمتري احساس سيري كنيد. احساس سيري كمك مي كند تا كالري كمتري مصرف كنيد و طي روز به خوردن ميان وعده هاي ناسالمي مانند چيپس ها نوشابه و شكلات روي نياوريد.
در يك مطالعه كوچك، افرادي كه به جاي پسته پوست شده، پسته با پوست مصرف كردند چيزي در حدود 41% كالري كمتري مصرف كردند و زودتر احساس سيري به آن ها دست داد. اين مي تواند به دليل طول كشيد زمان مصرف ميان وعده و يا حجم پوست پسته ي انباشته شده روي ميز باشد. و در پايان بايد اشاره كنم افراط و تفريط در همه زمينه ها تباه كننده ي تلاش شما هستند پس در نظر داشته باشيد كه به همان ميزان كه نخوردن پسته ضربه زننده است زياده روي در مصرف پسته نيز تبعات ناخوشايندي به دنبال دارد. ميزان مصرف پسته 1 تا 3 اونس به صورت روزانه است. بهتر است اين حد را نگه داريد.
پسته چي به شما كمك مي كند تا در هر كجاي ايرانمان كه هستيد به پسته با كيفيت و قيمت مناسب دسترسي داشته باشيد. براي اطلاع از قيمت پسته و خريد اينترنتي پسته به پسته چي سر بزنيد.